Nyitvatartás

Hétfő 11:45 - 16:30
Kedd 08:45 - 16:30
Szerda 08:45 - 16:30
Csütörtök 08:45 - 16:30
Péntek 08:45 - 14:30
Szombat ZÁRVA
Vasárnap ZÁRVA

Elérhetőségek

Levélcím: Kínálgató Iskolai és Gyermekkönyvtár
7030 Paks, Ifjúság útja 2.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 75/200-305
Facebook:    https://www.facebook.com/kinalgato/

Könyvtárunk története

A Kínálgató Iskolai Gyermekkönyvtár a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár és a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola közös gyermekkönyvtára. Nyitva áll valamennyi paksi általános iskolás és óvodás gyermek számára. Kellemes környezetben, több mint 16.000 kötetes színvonalas állománnyal várja a gyermekeket és a pedagógusokat.

Könyvtárunk technikailag is jól felszerelt, könyveink száma folyamatosan gyarapodik. 2009-ben valósult meg az állomány számítógépes feldolgozása, s ezzel együtt a kölcsönzés is korszerűbb és gyorsabb lett.

A könyvek mellett folyóiratok, zenei és videokazetták, CD-ék, DVD-ék valamint öt internethasználatra is alkalmas számítógép is bővíti a kínálatot. Mindezek a tanulás segítése mellett a szabadidő hasznos eltöltését is szolgálják.

Rendszeresen tartunk tanulócsoportoknak könyvtári, könyvtárhasználati órákat. Az iskolai nevelő-oktató munkát még olvasópályázatokkal, az évfordulókhoz kapcsolódó rendhagyó órákkal, kiállításokkal, játékos feladatokkal, rejtvényekkel gazdagítjuk, alkalmanként írók, költők, előadóművészek is megfordulnak itt.

2014-ben választottuk a Kínálgató Iskolai és Gyermekkönyvtár nevet. Miért éppen Kínálgató? Pákolitz István költőnek Kínálgató címmel 1979-ben megjelent gyermekverseket tartalmazó kötete. A könyv szerzője és címe is kötődik a fenntartó könyvtárhoz, a városhoz, könyvtárunk tevékenységéhez is.

Text Size