Híres paksi elődeink

A Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár Hiador-sorozatának legújabb kötetét tartja kezében az olvasó. Kernné Magda Irénnek több könyve jelent meg az elmúlt években (Városunk: Paks; Várossá válni; Híres paksi elődeink; Képeskönyv: A régi Paks; Paks. Útikönyv) amelyek a város történetét, kulturális és tudományos tevékenységét, természeti környezetét mutatták be. Életrajzi gyűjteményét először 2009-ben adtuk ki.

Az olvasmányos stílusú kiadvány célja, hogy bemutassa azokat a paksi származású illetve Pakshoz kötődő személyeket, akiknek tevékenysége, munkássága országosan elismert. A helytörténeti mű jelentőségét mutatja az is, hogy rövid időn belül az összes példány elfogyott. A nagy keresletre való tekintettel döntöttünk a könyv ismételt megjelentetése mellett. A nyolc új szócikken kívül lehetőségünk nyílt a korábbi képanyag bővítésére is.

A megjelenő kötetünkben az életrajzi lexikonok általános gyakorlatának megfelelően a címszavakban visszamenőleg is egységesítettük a dr. elhagyását, csak a foglalkozást jelöltők, mert a szócikk szövege tartalmazza az elért tudományos fokozatokat.

Pumerscheinné Bedekovity Zóra

Ára: 2000,- Ft