Iskolai és Gyermekkönyvtár

A Kínálgató Iskolai Gyermekkönyvtár a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár és a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola közös gyermekkönyvtára. Nyitva áll valamennyi paksi általános iskolás és óvodás gyermek számára.

Kellemes környezetben, több mint 16.000 kötetes színvonalas állománnyal várja a gyermekeket és a pedagógusokat. Könyvtárunk technikailag is jól felszerelt, könyveink száma folyamatosan gyarapodik. 2011-ben valósult meg az állomány számítógépes feldolgozása, s ezzel együtt a kölcsönzés is korszerűbb és gyorsabb lett.

A könyvek mellett folyóiratok, zenei és videokazetták, CD-ék, DVD-ék valamint öt internethasználatra is alkalmas számítógép is bővíti a kínálatot. Mindezek a tanulás segítése mellett a szabadidő hasznos eltöltését is szolgálják.

Rendszeresen tartunk tanulócsoportoknak könyvtári, könyvtárhasználati órákat. Az iskolai nevelő-oktató munkát még olvasópályázatokkal, az évfordulókhoz kapcsolódó rendhagyó órákkal, kiállításokkal, játékos feladatokkal, rejtvényekkel gazdagítjuk, alkalmanként írók, költők, előadóművészek is megfordulnak itt.

2014-ben választottuk a Kínálgató Iskolai és Gyermekkönyvtár nevet.

Miért éppen Kínálgató? Pákolitz István költőnek Kínálgató címmel 1979-ben megjelent gyermekverseket tartalmazó kötete. A könyv szerzője és címe is kötődik a fenntartó könyvtárhoz, a városhoz, könyvtárunk tevékenységéhez is.