Nyitvatartás

Hétfő ZÁRVA
Kedd 08:00 - 18:00
Szerda 12:00 - 18:00
Csütörtök 12:00 - 18:00
Péntek 08:00 - 18:00
Szombat 08:00 - 12:00
Vasárnap ZÁRVA

 

Elérhetőségek

Levélcím: Kincskereső Gyermekkönyvtár
7030 Paks, Dózsa György út 20.
(7030 Paks, Pf. 91.)
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 75/830-360, 20/8830-360
Facebook:    https://www.facebook.com/kincskeresopaks/

Kölcsönzés

Kölcsönzés

Tagsághoz kötött, ingyenes szolgáltatás. Az olvasójegyed mindig hozd magaddal, mert csak így kölcsönözhetsz!

 

Kölcsönözhetsz: 

Könyveket: maximum 6 db-ot lehet egyszerre kölcsönözni 30 napra. A kölcsönzés végén a könyvtáros blokkot ad az aktuális kölcsönzésről. Ezen a felsorolt dokumentumok előtti dátum jelenti a kölcsönzési határidőt. A könyvek esetén a kölcsönzési határidőt 2 alkalommal meghosszabbíthatod, ha nem vár senki sem ugyanerre a könyvre.

A kézikönyveket nem kölcsönözzük, ezek csak a könyvtárban használhatók.

Folyóiratok, újságok kölcsönzésére is van lehetőség 1 hónap erejéig, ám a legfrissebb példányokat csak a könyvtárban olvasgathatod.

A CD-k, DVD-k kölcsönzési határideje 1 hónap. Ezekből 5-5 darabot kölcsönözhetsz egyszerre.

A hangoskönyvek és a diafilmek kölcsönzési határideje 30 nap. A kölcsönzési határidőt 2 alkalommal hosszabbíthatod meg.

A határidő hosszabbítása akkor lehetséges, ha nincs az adott dokumentumra előjegyzés. A határidő letelte előtt bármikor visszahozhatod a kölcsönzött dokumentumokat.
 


Késtem…

 Ha a dokumentumok kölcsönzési határideje lejár, akkor a könyvtár értesít a késedelemről, és késedelmi díjat számol fel. A késedelmi díj könyvek, hangoskönyvek, CD-k, DVD-k, diafilmek, folyóiratok esetében 10 Ft naponként és dokumentumonként, ehhez hozzáadódik a felszólítás aktuális postai értesítési díja, ami jelenleg 120 Ft. Mindezt elkerülheted, ha legkésőbb a határidő lejártának napján visszahozod a kölcsönzött dokumentumokat, vagy hosszabbítást kérsz.

 

Elvesztettem…

A könyvtárból kölcsönzött, elvesztett dokumentum térítésének módja: 

Az elhagyott dokumentummal azonos dokumentum kiválthatja a könyvtári példányt. Ennek beszerzéséről neked kell gondoskodnod.

Ha az elvesztett dokumentumot a nem tudod pótolni, a könyvtár állapítja meg a beszerzési értéket. Ez esetben a megállapított érétket kell megfizetned.

Text Size