Nyitvatartás

Hétfő 11:45 - 16:30
Kedd 08:45 - 16:30
Szerda 08:45 - 16:30
Csütörtök 08:45 - 16:30
Péntek 08:45 - 14:30
Szombat ZÁRVA
Vasárnap ZÁRVA

Elérhetőségek

Levélcím: Kínálgató Iskolai és Gyermekkönyvtár
7030 Paks, Ifjúság útja 2.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 75/200-305
Facebook:    https://www.facebook.com/kinalgato/

Helybenhasználat

Ha csupán a könyvek között böngészni, könyvet vagy folyóiratot szeretnél olvasgatni, internetezni vagy tanulni szeretnél, akkor is bejöhetsz a könyvtárba.

A könyvtár helyben használható gyűjteményéhez érvényes tagság és olvasójegy szükséges.


Helyben használható dokumentumok:

  • kézikönyvek,
  • folyóiratok.

 

A könyvek rendje
A könyvtárban minden egyes könyvnek megvan a maga helye a polcon. Ez a szigorú rend biztosítja, hogy a könyvtáros és te is gyorsan megtaláld a keresett könyvet.

Iskolai és gyermekkönyvtárunkban elkülönítve találod a lapozókat, a rövid meséket tartalmazó képeskönyveket, mesekönyveket, az ifjúsági irodalmat, az ismeretterjesztő könyveket, a verseket, az idegen nyelvű könyveket. Külön polcon helyeztük el legújabb könyveinket. Az eligazodást feliratokkal segítjük.
A könyvek tartalmuk, témájuk szerint sorakoznak a polcokon, az egyes témacsoporton belül pedig a szerző neve vagy a könyv címe szerinti ábécé-rendet használunk.

Őrjegy használata
Az őrjegy polcról leemelt könyv helyét őrzi. A könyvtárban csak akkor tudunk eligazodni, ha a könyveket a helyükre tesszük. Az őrjegy segít abban, hogy a könyvek ne keveredjenek össze.
Az őrjegyet válogatáskor tedd a kiválasztott könyv helyére! Ha mégsem szeretnéd kikölcsönözni a könyvet, akkor az őrjegyed jelzi majd, hová kell visszatenned. Ha ennek ellenére sem emlékszel, honnan emelted le a könyvet, akkor hagyd azt inkább az asztalon, vagy szólj a könyvtárosnak. Ha kölcsönzöd a könyvet, az őrjegyet is vedd ki a polcról!

Számítógép-használat
Ha a könyvtári tájékozódáshoz van szükséged az on-line katalógusra, természetesen igénybe veheted a könyvtárban található, az olvasók számára fenntartott gépet.

Internet használat
A könyvtár olvasói számára fenntartott számítógépét csak regisztrált vagy beiratkozott olvasó veheti igénybe, naponta legfeljebb fél óra időtartamban.

Text Size