Nyitvatartás

Hétfő 11:45 - 16:30
Kedd 08:45 - 16:30
Szerda 08:45 - 16:30
Csütörtök 08:45 - 16:30
Péntek 08:45 - 14:30
Szombat ZÁRVA
Vasárnap ZÁRVA

Elérhetőségek

Levélcím: Kínálgató Iskolai és Gyermekkönyvtár
7030 Paks, Ifjúság útja 2.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 75/200-305
Facebook:    https://www.facebook.com/kinalgato/

Hasznos információk

HASZNOS INFORMÁCIÓK KÖNYVFALÓKNAK

Amikor olvasod a könyvet, előfordulhat, hogy beszélgetnél, vitatkoznál a szerzővel, esetleg tovább gondolod állításait. Előfordulhat, hogy ilyenkor szeretnéd kijelölni ezeket a részeket, lejegyezni gondolataidat, ötleteidet. A könyvtári könyvekbe azonban nem szabad beleírni! A könyvtári könyv köztulajdon, rajtad kívül még sokan olvassák. Készíthetsz viszont jegyzetet, olvasónaplót.

Jegyzet

Amikor elkezdesz olvasni egy könyvet, tegyél bele egy hosszú, üres papírcsíkot, ún. „kutyanyelvet”. Ha ez kéznél van olvasás közben, ráírhatod gondolataidat, kérdéseidet, a szerző nevét, a könyv címét (esetleg kiadóját és a megjelenés évét), megfelelő oldalszámokat, melyekre még szükséged lehet. Így bármikor könnyen visszakeresheted a számodra fontos információkat.

Olvasónapló

Hasznos legalább egy rövid emlékeztetőt írni minden könyvről, amit olvastál. Érdemes ezeket a feljegyzéseket összegyűjteni egy füzetben, mert így később akár több év olvasmányaira és az általuk született gondolaidra, kérdéseidre is visszatekinthetsz majd.

Amit érdemes feljegyeznek egy könyvről:

-      Mikor olvastad?

-      A szerző neve:

-      A könyv címe:

-      A kiadó neve és a kiadás éve:

-      A főbb szereplők felsorolása:

-      Rövid tartalom (ha fejezetekre tagolódik a könyv, akkor fejezetenként néhány mondat):

-      Érdekes helyzet leírása vagy rajzolása:

-      Emlékezetes idézetek:

-      Egyéb jegyzetek:

Felírhatod a füzetbe azoknak a könyveknek a szerzőjét és címét is, amelyeket ajánlottak neked, szeretnéd elolvasni. Így biztosan nem feledkezel meg róluk.

Text Size