Nyitva tartás

Hétfő 11.45-16.30
Kedd 08.45-16.30
Szerda 08.45-16.30
Csütörtök 08.45-16.30
Péntek 08.45-14.30
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Elérhetőségek

Levélcím: Kínálgató Iskolai és Gyermekkönyvtár
7030 Paks, Ifjúság útja 2.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 75/200-305
Facebook:    https://www.facebook.com/kinalgato/

 

Új könyveink

Jim Taylor: A digitális nemzedék nevelése

A főként gyakorló szülőknek szánt Móra Családi Iránytű sorozat jelen kötete egy olyan problémakört tárgyal, amely nagyon sokakat foglalkoztat, sokaknak okoz fejtörést és gondot. Ez a téma nem más, mint a gyerek-digitális média viszony kezelése.

Bővebben: Jim Taylor: A digitális nemzedék nevelése

Mednyánszky Miklós: Vályogtégla, patakkő, boronafal, nádtető

"Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény ember" - így kezdődik Mednyánszky Miklós szépen illusztrált nagyalakú könyve, de nem úgy folytatódik, ahogyan azt egy klasszikus népmesében megszokhattuk, ugyanis az építészmérnök szerző gyerekeknek szóló mesés szakkönyvet állított össze a népi építészetről.

Bővebben: Mednyánszky Miklós: Vályogtégla, patakkő, boronafal, nádtető

Nényei Pál: Az irodalom visszavág 1.

A kamaszokkal szeretné megszerettetni, könnyebben befogadhatóvá tenni az irodalmat a középiskolai magyartanár, Nényei Pál quadrológiája, amelynek első kötete az ókori irodalom történetével foglalkozik. A szerző olvasmányos, sőt gyakran kifejezetten szórakoztató, vicces formában ír az irodalom születéséről, az érdekesebbnél érdekesebb görög mitológiai történetekről, a mitológia és a Biblia kapcsolatáról, valamint a görög eposzokról.

Bővebben: Nényei Pál: Az irodalom visszavág 1.

Ciaran Murtagh: A nagy ugrás

Fin Spencer átlagos tizenkét éves srác. Rocksztár és kaszkadőr szeretne lenni. Egy szép napon biztosan híres lesz majd, egyelőre azonban még a lúzer haverjaival, a hibbant tanáraival és az idegesítő kishúgával kell megküzdenie. Aztán egy nap a vidámparkban dolgozó idős jósnőtől ajándékba kap egy titokzatos naplót, amivel mindent meg tud változtatni...

Bővebben: Ciaran Murtagh: A nagy ugrás

Milos Macourek: Matyi és Sári mindent megold

Matyi és Sári a harmadik béből visszatér!
Hőseink, ha lehet, még az eddigieknél is izgalmasabb kalandokba keverednek, de a minden kívánságot teljesítő telefonkagyló szerencsére a rendelkezésükre áll.

Bővebben: Milos Macourek: Matyi és Sári mindent megold

Jakob Martin Strid: Hihetetlen történet az óriás körtéről

Ismersz olyan kalózt, aki él-hal a görögdinnyéért? Láttál valaha mágneses fénytüneményt? Találkoztál már a Rémséges Tengeri Sárkánnyal? Ha nem, itt az ideje! És akkor az is kiderül, vajon mitől olyan rejtélyes a Rejtélyes Sziget...

Bővebben: Jakob Martin Strid: Hihetetlen történet az óriás körtéről

Robert Blofield: Forgass filmet 10 lépésben

Leforgatnád végre a saját filmedet, de éppen nincs néhány millió spórolt pénzed?
Nehogy ez visszatartson!
Ebből a könyvből megtanulhatod, hogyan írj forgatókönyvet, hogyan tervezz storyboardot, és hogy hogyan forgass akár egy mobiltelefonnal. Kövesd a könyv útmutatásait lépésről lépésre, és készítsd el életed első saját filmjét!

Bővebben: Robert Blofield: Forgass filmet 10 lépésben

Kalapos Éva: Massza

A szerző, Kalapos Éva a kamasz korosztály jó ismerője, aki korábbi regényeivel is ráirányította a figyelmet a napjainkban egyre fenyegetőbb veszélyként jelentkező online és offline megfélemlítésre.
A mostani történet főszereplője Ráber Patrik teljesen átlagos. Tizennégy múlt, egy hatosztályos gimibe jár, normális családja van és néhány (kevésbé) normális barátja. A haja szőke, a szeme sötétkék, a testalkata átlagos. A lányok alig veszik észre. Legalábbis a legtöbb...

Bővebben: Kalapos Éva: Massza

Text Size