Nyitvatartás

Hétfő 11:45 - 16:30
Kedd 08:45 - 16:30
Szerda 08:45 - 16:30
Csütörtök 08:45 - 16:30
Péntek 08:45 - 14:30
Szombat ZÁRVA
Vasárnap ZÁRVA

Elérhetőségek

Levélcím: Kínálgató Iskolai és Gyermekkönyvtár
7030 Paks, Ifjúság útja 2.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 75/200-305
Facebook:    https://www.facebook.com/kinalgato/

Új könyveink

Méhek és darazsak: Mi Micsoda

Sok éve fut magyar nyelven is a Mi micsoda című ismeretterjesztő képeskönyv-sorozat, amely változatlanul kiváló színvonalon adja át a gyerekeknek a természettudományos ismereteket. Ebben a részben két egymáshoz küllemében hasonló (sárga-fekete csíkos), ám minden másban alaposan különböző rovarfajjal, a méhecskékkel és a darázsfajtákkal ismerkedhetnek meg.
 

Bővebben: Méhek és darazsak: Mi Micsoda

Lois Lowry : A fiú

A könyvben sorra feltűnnek azok a világok és szereplőik, amelyeket a szerző Az emlékek őre, a Valahol, messze és a Hírvivő című regényekben már elénk tárt, és végre megtudjuk azt is, amire első kötet nem ad egyértelmű választ: életben van-e Jonas.
 
Egy napon ájult fiatal lányt vet partra a tenger. A közeli falu lakói, akik befogadják, nem sejtik, hogy egy olyan társadalomból érkezett, ahol az emberek nemcsak a színeket nem ismerik, hanem bizonyos érzelmek is hiányoznak a világukból, s ők boldog együgyűséggel tűrik a szűk elit által számukra kialakított rendet.
 
 

Bővebben: Lois Lowry : A fiú

Wanda Coven: Garabonci Gréti és a titkos imádó

A kisiskolásoknak szóló bűbájos sorozat címszereplője, Garabonci Gréti kiérdemelte nevét, hiszen boszorkányos ügyességgel próbál megoldani egy kényes problémát. Miközben az undok Rozalinda barátjával, Kornéllal kénytelen együtt dolgozni, rájön, hogy nem is olyan rossz a kisfiúval együtt lenni. 
 

Bővebben: Wanda Coven: Garabonci Gréti és a titkos imádó

Corinne Giampaglia: Ella és a téli varázs

Gyönyörű téli mesével örvendezteti meg a gyerekeket az olasz írónő, Corinne Giampaglia. Kis főhőse, Ella a hóesést bámulja, ám az valahogy szomorúságot vált ki belőle, maga sem tudja pontosan, hogy miért. 
 

Bővebben: Corinne Giampaglia: Ella és a téli varázs

Boldizsár Ildikó: A fiú, aki felfedező akart lenni

A nagy tudósok, eltökélt kutatók mindig is inspiráló erővel bírtak az őket követő nemzedék számára; meghaladni az előttünk járókat, mást, újat, eddig ismeretlent mondani vagy felfedezni, ez az érzés minden generációban magával ragad némelyeket, akik, ha a csillagok is szerencsésen együtt állnak, kiemelkedő tudósként beírják nevüket a tudomány történetébe. A magyar tudománytörténet is megannyi jeles képviselővel büszkélkedhet.
 

Bővebben: Boldizsár Ildikó: A fiú, aki felfedező akart lenni

Kiran Millwood Hargrave: Tinta és Csillagfény

Joya szigetén az énekesmadarak elhallgattak, pontosabban szólva visszarepültek a tenger felé és csak a hollók ültek megtépázottan a házak tetején, amikor a Kormányzó átvette a hatalmat. Isabella a történet egyes szám első személyű elbeszélője ekkor felidézi magában a Papustól hallott mitikus történeteket, amelyek az úszó sziget legendás múltjáról szólnak, azokról az időkről, amikor az állatok még boldogan éltek itt és senkinek sem kellett elmenekülnie innen. 
 

Bővebben: Kiran Millwood Hargrave: Tinta és Csillagfény

Leiner Laura: Állj mellém - II. trilógia /3.

A végéhez közeledik az Iskolák Országos Versenye, a négy kitaszított szirteses diák pedig rendületlenül menetel a döntő felé. Sára, Vivi, Rajmund és Dominik határozott céllal érkeztek a versenyre: meg akarják nyerni a kupát, ezzel bizonyítva, hogy ők többek, mint néhány múltbéli hiba.
 

Bővebben: Leiner Laura: Állj mellém - II. trilógia /3.

Text Size