Nyitvatartás

Hétfő zárva
Kedd 8:00-18:00
Szerda 8:00-18:00
Csütörtök 8:00-18:00
Péntek 8:00-18:00
Szombat 8:00-12:00
Vasárnap zárva

Elérhetőségek

Levélcím: Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár
7030 Paks, Villany u. 1.
(7030 Paks, Pf. 91.)
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 75/421-499     Fax: 75/510-035
Facebook:    http://www.facebook.com/vkpaks
Instagram: pakolitz.konyvtar.paks

 

A nemzeti értékek azonosítása, rendszerezése és védelme többszörösen összetett, alulról felfelé építkező rendszerben, az ún. NEMZETI ÉRTÉKEK PIRAMISÁBAN történik. Az értékek felkutatása, azonosítása és gyűjtése a településeken kezdődik, hiszen a helyi értékeket a helyiek ismerik a legjobban. A lokális települési értéktárak mintájára hozták létre a megyei értéktárakat a megyei önkormányzatok, A MAGYAR ÉRTÉKTÁRAT pedig a helyi, ágazati és külhoni értéktárak összesítése során a HUNGARIKUM BIZOTTSÁG állítja össze, mely jogosult arra is, hogy a megkülönböztetésre, kiemelésre méltó, a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítményének számító nemzeti értékeket HUNGARIKUMMÁ MINŐSÍTSE.

Paks Város Önkormányzata 2015. április 22-én döntött a települési értéktár és a Paksi Települési Értéktár Bizottság létrehozásáról.

Felkért tisztségviselők:

  • Bodor Éva - elnök
  • dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna - bizottsági tag
  • Tell Edit - bizottsági tag
  • S. Szabó Gabriella - titkár


A Települési Értéktár bizottság első alkalommal 44 helyi érték felterjesztéséről határozott, melyek megtekinthetők az alábbi link segítségével, valamint a KINCSES TOLNA MEGYE c. kiadvány 5. kötetében: http://www.kincsestolnamegye.hu/values?m=342

A bizottság tagjai várják a további helyi értékekre vonatkozó írásos felterjesztési javaslatokat a következő nyomtatvány segítségével: http://kincsestolnamegye.hu/search/adatlap

Text Size